Dragi roditelji, učenici i prijatelji, koordinator za Bosansku školu i NEFB&H VICE-PRESIDENT, Jasmina Cesic upucuje otvoreni poziv za sve zainteresovane za Bosansku školu jezika. Pismo prenosimo u cijelosti. Aplikaciju možete pronaci u dnu pisma.

DRAGI RODITELJI,

BOSANSKA ŠKOLA NASTAVLJA SA SVOJIM RADOM I PROGRAMOM U NEDELJU, TRECEG FEBRUARA, 2019 U 11 PRIJE PODNE DO 1 POSLIJE PODNE.

OVOM PRILIKOM POZIVAMO SVE ZAINTERESOVANE DA POPUNE APLIKACIJU I PRIJAVE SE ZA ŠKOLU BOSANSKOG JEZIKA U ŠTO KRACEM ROKU. 

ZA REGISTRACIJU JE POTREBNO ISPUNITI APLIKACIJU, KOJU MOZETE NACI U ATTACHEMENT-U KAO I SVE INFORMACIJE VEZANE ZA SKOLU.

ZADATAK ŠKOLE JEZIKA JE STICANJE JEZICKOG ZNANJA I KOMPETENCIJE POLAZNIKA U SKLADU NJIHOVOG UZRASTA, RAZVIJANJE SVIJESTI DJECE O NAŠEM KULTURNOM I MULTIETNIČKOM IDENTITETU KAO I ODRZAVANJE I JACANJE VEZA SA BOSNOM I HERCEGOVINOM.

UČITELJICA ŠKOLE BOSANSKOG JEZIKA JE NEFIRA CAJIC MASIC.   

NEFIRA CAJIC MASIC JE ZAVRSILA PEDAGOSKU AKADEMIJU, SMJER BOSANSKI, HRVATSKI I SRPSKI JEZIK I KNJIZEVNOST , 1992, GDJE JE BLISKO SURADJIVALA SA PROFESORIMA KNJIZEVNOSTI I POVREMENO SURADJIVALA NA PROMOCIJAMA KNJIGA.  PREDAVALA JE NAS JEZIK U BOSNI I HERCEGOVINI OD 1993-1997 U CETIRI OSNOVNE SKOLE U OKOLINI LUKAVCA, GRACANICE I TUZLE, UZRASTIMA DJECE OD 4-OG TO 8-OG RAZREDA, GDJE JE STEKLA VELIKO ISKUSTVO U STRUCI I ORGANIZOVALA IMPROVIZOVANU NASTAVU I DRAMSKI PROGRAM .

DOSELILA SE U SJEDINJENE AMERICKE DRZAVE POCETKOM 1997-E GODINE, KAO IZBJEGLICA SA MUŽEM , DIREKTNO IZ BOSNE I HERZEGOVINE, I USMJERILA SE NA PONOVNO SKOLOVANJE .

ZARADILA JE MAGISTARSKU DIPLOMU SA SMJEROM RANI RAZVOJ I OBRAZOVANJE DJECE UZRASTA PREDSKOLSKOG – 2 RAZREDA, SA POD SPECIJALIZACIJOM ZA DJECU SA SPECIJALNIM POTREBAMA , IZMEDJU 2006- 2010, NA LESLEY UNIVERSITY.

SKOLSKU PRAKSU, VOLONTERSKI RAD I SURADNJU U TOKU MAGISTARSKOG RADA JE ODRADILA U SALEMWOOD AND LINDEN S.T.E.A.M. ACADEMIJI, U MALDENU, MA, IZMEDJU 2006-2008.

NEFIRA RADI KAO PROSVJETNI RADNIK U METRO NORTH CHILDREN LEARNING CENTER PREKO 10-GODINA, I VODI RAZREDE UZRASTA PREDSKOLSKOG I KINDERGARDENA,  GDJE TAKODJE MENTORUJE STUDENTE SA LOKALNIH FAKULTETA . NJEN POSAO UKLJUCUJE PLANIRANJE RASPOREDA, PLANOVA I PROGRAMA, SURADNJE SA RODITELJIMA, KREIRANJE DRAMSKOG I JEZICNOG PROGRAMA, PROGRAMA ZA CITANJE I PISANJE, KAO I PRIPREME REPORATA I PREPORUKA ZA DJECU KOJA IMAJU SPECIJANJE POTREBE.  U SVOJE SLOBODNO VRIJEME JE TUTOR STUDENTIMA SA ILI BEZ SPECIJANIH POTREBA, UZRASTA OD 1-OG TO 8 – OG RAZREDA, PREDMETE ENGLESKI JEZIK, MATEMATIKA I NAUKA, KAO I SREDNJOSKOLSKE DJECE U 9-OM RAZREDU KOJIMA POMAZE U RAZRADJIVANJU PISMENIH VJEZBI I ESEJA.

NEFB&H ZA DRUGI SEMESTAR SKOLE BOSANSKOG JEZIKA NUDI DVIJE STIPENDIJE PORODICAMA KOJE ISPUNJAVAJU USLOVE ZA FINANSIJSKU POMOC.  DA BI APLICIRALI ZA FINANSIJSKU POMOC, MOLIM VAS DA POSALJETE FIT – 1040 FORMU ZA 2019 GODINU I PISMO OBRAZLOZENJA O POTREBI ZA FINANSIJSKU POMOC. APLIKACIJU ZA FINANSIJSKU POMOC, KAO I SVA DODATNA PITANJA MOZETE POSLATI NA EMAIL ADRESU: JCESIC@YAHOO.COM

CLANOVI KOMITETA ZA FINANSIJSKU POMOC CE ODOBRAVATI STIPENDIJE.

RASPORED CASOVA MOZETE PRONACI U APLIKACIJI.

ZA SVA DODATNA PITANJA, MOLIMO DA NAM SE JAVITE NA ADRESU: JCESIC@YAHOO.COM

MJESTA SU OGRANICENA ZATO VAS MOLIMO DA POZURITE SA REGISTRACIJAMA.

 UNAPRIJED HVALA NA UKAZANOM POVJERENJU!

SVE NAJBOLJE,

JASMINA CESIC

KOORDINATOR ZA BOSANSKU SKOLU I NEFB&H VICE-PRESIDENT