Otvoren je poziv za upis u Školu Bosanskog jezika za odrasle. Tim povodom Koordinator Skole Bosanskog Jezika i Predsjednik NEFBiH Jasmina Cesic  je svim prijateljima i zainteresovanim uputila otvoreno pismo koje prenosimo u cjelosti.

Aplikaciju za upis možete pronaći na dnu teksta.

Postovani clanovi i prijatelji NEFBiH, 

Zbog velikog interesovanja, ovaj semestar Skole Bosanskog Jezika ukljucuje i razred za odrasle osobe. Razred za odrasle osobe je namijenjen za sve uzraste preko 18 godina starosti. Casovi za odrasle osobe pocinju u nedelju, 10 Februara 2019 u terminu od 5pm do 7pm. 

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da popune aplikaciju i da se prijave za Skolu Bosanskog Jezika u sto kracem roku. Za registraciju je potrebno ispuniti aplikaciju, koju mozete naci u prilogu ovog email-a, kao i raspored casova i ostale informacije vezane za skolu. 

            Trenutno, uciteljica Skole Bosanskog Jezika je Nefira Cajic Masic. Nefira je 1992 g.

zavrsila pedagosku akademiju u Tuzli,  smjer Bosanski, Hrvatski, i Srpski jezik i knjizevnost.  Tom prilikom je blisko saradjivala sa profesorima knjizevnosti i povremeno saradjivala na promocijama knjiga. Nefira je predavala nas jezik u Bosni i Hercegovini od 1993 do 1997 g. Naime, radila je u cetiri osnovne skole u okolini Lukavca, Gracanice, i Tuzle i predavala je djeci uzrasta od 4-og do 8-og razreda, gdje je stekla veliko iskustvo u struci i uspjesno organizovala improvizovanu nastavu i dramski program. 

Nefira se doselila u Sjedinjene Americke Drzave direktno iz BiH sa muzem pocetkom 1997 g., kao izbjeglica.  Nastavila je skolovanje na Lesley University 2006 do 2010 g., gdje je magistrirala sa smjerom za rani razvoj i obrazovanje djece uzrasta predskolskog do drugog razreda i sa specijalizacijom za djecu sa posebnim potrebama. Skolsku praksu, volonterski rad i saradnju tokom magistarskog rada odradila je 2006 do 2008 g. u Salemwood i Linden S.T.E.A.M Academy u Malden, MA. 

Nefira radi kao prosvjetni radnik u Metro North Children’s Learning Center vise od deset godina, gdje vodi razrede djece uzrasta predskolskog i kindergartena i mentorise studente sa lokalnih  fakulteta. Kroz ovaj posao, Nefira je stekla iskustvo u planiranju rasporeda i programa, saradnji sa roditeljima, kreiranju dramskog i jezicnog programa, vodjenju programa za citanje i pisanje, kao i pripremanju reporata i preporuka za djecu sa posebnim potrebama. U svoje slobodno vrijeme, Nefira je tutor studentima sa i bez posebnim potrebama. Studentima uzrasta od prvog do osmog razreda je tutor za Engleski jezik, matematiku i nauku, a studentima uzrasta devetog razreda pomaze u razrađivanju pismenih vjezbi i eseja. 

Za sva dodatna pitanja, molimo da nam se javite na adresu jcesic@yahoo.com​         .​ Mjesta su ogranicena pa vas molimo da se sto prije registrujete. Unaprijed hvala na ukazanom povjerenju. 

Sve najbolje, 

Jasmina Cesic 

Koordinator Skole Bosanskog Jezika i Predsjednik NEFBiH